
Å kose seg med et kakestykke når vi fortjener ros, belønning, eller bare vil ha noe godt. Å ha en kake i skapet som vi kan hente oss et stykke fra, slappe av i sofaen foran tv, eller prate med venner som har kommet en tur innom. Det er herlig.
______________________________________________________
Marengskake med sjokoladefyll.
Smelt smøret og sjokoladen, ha i melisen og rør til denne er smeltet, pisk inn eggeplommene med en visp.
_____________________________________________________
Melkefri fruktpai med vaniljekrem og gelé
_______________________________________________________
Mokkaiskake med bær og sjokoladesaus
Kransekake
_______________________________________________________
Marengskake med bær
Marengskake med sjokoladefyll.
Ingredienser:
BUNN:
3 eggeplommer
1 egg
80 gr sukker
2 ss mel
1 ts bakepulver
MARENGS:
3 eggehviter
180 gr brunt sukker
SJOKOLADEFYLL:
75 gr smør
100 gr sjokolade
100 gr melis
2 eggeplommer
Fremgangsmåte:
BUNN:
Pisk eggeplommene og egget sammen med sukker. Når detter stivt, vend inn mel og bakepulver.
Legg bakepapir i en kakeform, ha i deigen og stek på 150 grader i ca. 15 min.
MARENGS:
Pisk eggehvitene stivt, ha i sukker og pisk.
Legg baekpapir i en kakeform, ha i marengsen og stek på 150 grader i ca. 60 min.
SJOKOLADEFYLL:
_____________________________________________________
Melkefri nøttekake med gulkrem (suksessterte)
NØTTEBUNN:
4 stk eggehviter
150 gr sukker
100 gr. Hasselnøtter
25 gr mandler
GULKREM:
4 stk eggeplommer (evnt.5 stk for stivere glasur)
1 dl Alpro soya fløte
100 gr sukker
1 ts vaniljesukker
125 gr melkefritt soft smør
PYNT:
Melis
Råkakao (freia originale)
Vann
FREMGANGSMÅTE.
BUNN:
Stivpisk eggehvitene. Visp deretter inn sukker
Hasselnøtter og mandler males, og has i sukker og hviteblandingen. Røren helles i en godt smurt rund form (22-24 cm) (smurt med melkefritt smør) Lurt å ha bakepapir i bunnen.
Stekes ved 180-200 grader i ca 35-40 minutter, avhengig av ovn, på nederste rille
GULKREM:
Smelt smøret, avkjøles noe. Kok opp de andre ingrediensene, rør ofte og ikke bruk for sterk varme. Tilsett smøret, litt av gangen. Rør til det blir en glatt glasur. Avkjøl denne litt før den helles over den avkjølte kakebunnen.
PYNT:
(has på når kremen har stivnet litt, evt gjerne før kaken skal serveres) Bland ønsket mengde av melis og kakao og tilsett vann til det blir en jevn kremglasur
Hell det i en brødpose og klipp et lite hull i et hjørne. Klem pynten over kaken så den danner en spiral eller annet mønster man måtte ønske
Kaken spises når kremen har stivnet litt, oppbevares i kjøleskap.
Stivpisk eggehvitene. Visp deretter inn sukker
Hasselnøtter og mandler males, og has i sukker og hviteblandingen. Røren helles i en godt smurt rund form (22-24 cm) (smurt med melkefritt smør) Lurt å ha bakepapir i bunnen.
Stekes ved 180-200 grader i ca 35-40 minutter, avhengig av ovn, på nederste rille
GULKREM:
Smelt smøret, avkjøles noe. Kok opp de andre ingrediensene, rør ofte og ikke bruk for sterk varme. Tilsett smøret, litt av gangen. Rør til det blir en glatt glasur. Avkjøl denne litt før den helles over den avkjølte kakebunnen.
PYNT:
(has på når kremen har stivnet litt, evt gjerne før kaken skal serveres) Bland ønsket mengde av melis og kakao og tilsett vann til det blir en jevn kremglasur
Hell det i en brødpose og klipp et lite hull i et hjørne. Klem pynten over kaken så den danner en spiral eller annet mønster man måtte ønske
Kaken spises når kremen har stivnet litt, oppbevares i kjøleskap.
_______________________________________________________
Melkefri fruktpai med vaniljekrem og gelé
Ingredienser. Deig:3,5 dl hvetemel 0,5 dl sukker 100 gr.melkefri margarin eller ¾ dl olje
Vaniljekrem: 2 ss maisena 2,5 dl vann 10 mål nutramigen pulver 2 ts sukker 2 ts vaniljesukker
Gele: 2 plater gelatin 1dl kokende vann 0,5dl konsentrert saft eller juice
Fremgangsmåte: 1 porsjon gir ca 8 stykkerDeig:
Bland sammen ingrediensene. La deigen hvile i 30 minutter
Vaniljekrem:
Bland sammen kaldt vann og maisenna. Gi det et oppkok under stadig omrøring. La det avkjøles og visp siden i de øvrige ingrediensene.
Gelé:
Legg gelatinbladene i kaldt vann i ca. 5 minutter Bland det varme vannet og juicen. Ta gelatinplatene opp av vannet, og klem vannet godt ut av dem. Ha platene oppi saft/juiceblandingen og rør til de har løst seg opp. La geléen halvstivne i kaldt vannbad (i ca. 30 minutter). Sett ovnen på 200°C. Trykk ut deigen i en paiform (28cm i diameter). Stek i 10 - 15 minutter Hell vaniljekremen i den kalde paibunnen og tilsett bær og frukt etter årstidene, f.eks. bringebær, druer, banan eller hermetisk ananas.
Hell geleen over kaken og la den avkjøles i kjøleskapet i minst en time.
Bland sammen ingrediensene. La deigen hvile i 30 minutter
Vaniljekrem:
Bland sammen kaldt vann og maisenna. Gi det et oppkok under stadig omrøring. La det avkjøles og visp siden i de øvrige ingrediensene.
Gelé:
Legg gelatinbladene i kaldt vann i ca. 5 minutter Bland det varme vannet og juicen. Ta gelatinplatene opp av vannet, og klem vannet godt ut av dem. Ha platene oppi saft/juiceblandingen og rør til de har løst seg opp. La geléen halvstivne i kaldt vannbad (i ca. 30 minutter). Sett ovnen på 200°C. Trykk ut deigen i en paiform (28cm i diameter). Stek i 10 - 15 minutter Hell vaniljekremen i den kalde paibunnen og tilsett bær og frukt etter årstidene, f.eks. bringebær, druer, banan eller hermetisk ananas.
Hell geleen over kaken og la den avkjøles i kjøleskapet i minst en time.
_______________________________________________________
Mokkaiskake med bær og sjokoladesaus
ca. 8 porsjoner
Ingredienser
Paiskall
150 g havrekjeks
100 g hakkede hasselnøtter
¾ dl sukker
125 g smør eller margarin
Is
3 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
3 eggeplommer
½ dl Melis
1–2 rør Nescafé Espresso
½ dl Lys Sirup
Saus
1 ss smør eller margarin
2 ss kakao
1 ss Lys Sirup
3 ss sukker
1 ss vaniljesukker
1 dl kremfløte
Tilbehør
500 g (1 liter) friske bær, f.eks. bringebær og blåbær
Paiskall
150 g havrekjeks
100 g hakkede hasselnøtter
¾ dl sukker
125 g smør eller margarin
Is
3 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
3 eggeplommer
½ dl Melis
1–2 rør Nescafé Espresso
½ dl Lys Sirup
Saus
1 ss smør eller margarin
2 ss kakao
1 ss Lys Sirup
3 ss sukker
1 ss vaniljesukker
1 dl kremfløte
Tilbehør
500 g (1 liter) friske bær, f.eks. bringebær og blåbær
Knus kjeksene og bland dem med nøtter og rørsukker i en bolle. Smelt matfettet, og bland det i bollen. Trykk ut kjeksmassen i bunnen og langs kantene i en form. Settes i kjøleskap. Visp fløte og vaniljesukker stivt i en bolle. Visp egg og melis lett og luftig i en annen bolle. Tilsett espressopulveret og sirupen, og visp til det har løst seg opp. Vend kremen i eggedosisen. Hell røren i formen. Sett paien i fryseren i minst tre timer.
Smelt matfettet til sausen i en kasserolle, og tilsett kakaoen. Ha i de andre ingrediensene, og kok opp. Server kaken med sjokoladesaus og friske bær.
_____________________________________________________Smelt matfettet til sausen i en kasserolle, og tilsett kakaoen. Ha i de andre ingrediensene, og kok opp. Server kaken med sjokoladesaus og friske bær.
Kransekake
Ingredienser
500 g mandler
500 g Sukker
4 eggehviter
500 g mandler
500 g Sukker
4 eggehviter
Skåld og finmal mandlene, gjerne flere ganger. Bland mandler og sukker. Tilsett eggehviter og elt det til en smidig deig. Tegn sirkler i ulike størrelser på baksiden av et bakepapir. Snu papiret og legg deigen på sirklene i 2-3 cm bredde. Eller bruk kransekakeringer. Stek ringene på nederste rille i ovnen i ca. 15 minutter ved 175°C.
La kakeringene avkjøle på platen og legg dem i esker med tett lokk slik at de holder seg myke.Legg gjerne en brødskive eller brødskalk sammen med ringene Sett kakene sammen rett før den skal spises. Pynt med glasur.
La kakeringene avkjøle på platen og legg dem i esker med tett lokk slik at de holder seg myke.Legg gjerne en brødskive eller brødskalk sammen med ringene Sett kakene sammen rett før den skal spises. Pynt med glasur.
Hvis du ikke skal lage kaken nå kan du pakke deigen inn i plast å putte den i fryseren eller i kjøleskapet.
_______________________________________________________
Marengskake med bær
Ingredienser
6 eggehviter
3 dl Sukker
Fyll
5 dl kremfløte
2 ss Gelésukker Multi
1 liter friske bær
Pynt
Friske bær
6 eggehviter
3 dl Sukker
Fyll
5 dl kremfløte
2 ss Gelésukker Multi
1 liter friske bær
Pynt
Friske bær
Tegn 3 ringer, ca. 24 cm i diameter, på bakepapir. Smør og strø mel på ringene. Sett ovnen på 125 °C.
Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til marengsen er tykk og fast. Sprøyt eller smør røren i ringene på bakepapiret.
Sett inn alle brettene på en gang i ovnen, men bytt plass på dem av og til. Total steketid er ca. 2 timer. Dra papiret av bunnene. Avkjøl på rist.
Visp fløten og gelésukkeret stivt. Rens bærene, og vend dem ned i kremen. Smør kremblandingen på to av bunnene, og legg dem sammen. Den øverste pyntes med friske bær.
Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til marengsen er tykk og fast. Sprøyt eller smør røren i ringene på bakepapiret.
Sett inn alle brettene på en gang i ovnen, men bytt plass på dem av og til. Total steketid er ca. 2 timer. Dra papiret av bunnene. Avkjøl på rist.
Visp fløten og gelésukkeret stivt. Rens bærene, og vend dem ned i kremen. Smør kremblandingen på to av bunnene, og legg dem sammen. Den øverste pyntes med friske bær.
SUKKERBRØD/KAKEBUNN
5 egg
250 gr sukker
3 ss kaldt vann
100 gr hvetemel
100 gr potet mel
3 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis
Ha i 3 ss kaldt vann, pisk kraftig
Vei opp hvetemel, potet mel og bakepulver, dette siktes i eggedosisen.
Vend mel blandingen inn med en slikkepott.
Hell deigen over i en 26 cm rund kakeform.
Vend mel blandingen inn med en slikkepott.
Hell deigen over i en 26 cm rund kakeform.
Stekes på 180 grader i ca. 15-20 minutter.
Avkjøles på rist.
OSTEKAKE
Bunn:
250 gr Digestive kjeks
115 gr smør
Smuldre sammen smør og kjeks og ha det i bunnen av en
kakeform (24 cm)
Fyll:
1 pakke Freia gele (sitron, bringebær)
200 gr philadelphia original kremost
1/3 kremfløte
3 dl lettrømme
115 gr melis
1 ts vaniljesukker
Lag gele, men bruk bare halvparten av vannmengden. Avkjøl geleen, men ikke la den stivne. Pisk krem uten sukker. Bland rømme, vaniljesukker, melis og ost. Bland alt i kakeformen. La den stivne i kjøleskapet (3-4 timer) før servering.
Pynt gjerne med gele på toppen av kaken.
SJOKOLADEKAKE (Langpanne)
Bunn:
4 egg
6 dl sukker
9 dl hvetemel
4 2/3 ts bakepulver
3 dl melk
300 gr smeltet smør
4 ts vaniljesukker
8 ss kakao
Pisk egg og sukker til eggedosis, rør ut kakaoen i melken. bland det smeltede smøret med melkeblandingen. Sikt mel,bakepulver og vaniljesummer i eggedosisen, rør om ha i melkeblandingen og rør til en blank og jevn deig.
Ha bakepapir i langpannen, stekes på 225 grader i ca. 25 minutter.
Kjøles på rist, når kaken er kald ha på fyllet og pynt som du ønsker.
Fyll:
400 gr melis
4 ts vaniljesukker
2 ss kakao
8 ss sterk kaffe
8 ss smeltet smør
Pynt:
Her er det bare fantasien som setter stopper.
Glutenfri Oreo-kake!
OSTEKAKE
Bunn:
250 gr Digestive kjeks
115 gr smør
Smuldre sammen smør og kjeks og ha det i bunnen av en
kakeform (24 cm)
Fyll:
1 pakke Freia gele (sitron, bringebær)
200 gr philadelphia original kremost
1/3 kremfløte
3 dl lettrømme
115 gr melis
1 ts vaniljesukker
Lag gele, men bruk bare halvparten av vannmengden. Avkjøl geleen, men ikke la den stivne. Pisk krem uten sukker. Bland rømme, vaniljesukker, melis og ost. Bland alt i kakeformen. La den stivne i kjøleskapet (3-4 timer) før servering.
Pynt gjerne med gele på toppen av kaken.
SJOKOLADEKAKE (Langpanne)
Bunn:
4 egg
6 dl sukker
9 dl hvetemel
4 2/3 ts bakepulver
3 dl melk
300 gr smeltet smør
4 ts vaniljesukker
8 ss kakao
Pisk egg og sukker til eggedosis, rør ut kakaoen i melken. bland det smeltede smøret med melkeblandingen. Sikt mel,bakepulver og vaniljesummer i eggedosisen, rør om ha i melkeblandingen og rør til en blank og jevn deig.
Ha bakepapir i langpannen, stekes på 225 grader i ca. 25 minutter.
Kjøles på rist, når kaken er kald ha på fyllet og pynt som du ønsker.
Fyll:
400 gr melis
4 ts vaniljesukker
2 ss kakao
8 ss sterk kaffe
8 ss smeltet smør
Pynt:
Her er det bare fantasien som setter stopper.
Glutenfri Oreo-kake!
Bunn:
2 pk Glutano Chokolade O's kjeks med vanilje.
100 gr meierismør
Fyll 1:
2 pk kremost naturell
200 gr melis
2 dl kremfløte
Fyll 2:
1 pk Glutano Chokolade O's kjeks med vanilje
1 pose sjokolademousse
3 dl kremfløte, piskes
Pynt med sjokoladesaus
Slik gjør du:
Knus 2 pakker kjeks og bland med 100g smeltet smør. Legg blandingen i en kakeform (24 cm), og trykk dette sammen i formen. Sett i kjøleskapet.
Kremost og melis piskes og blandes sammen med 2 dl stivpisket fløte. Legg dette oppå kjeksbunnen og sett i kjøleskapet, minst 30 minutter.
Lag moussen etter oppskrift på pakken
Grov hakk den siste pakken med kjeks og fordel den over kaken før du dekker med den ferdige moussen. Sett i kjøleskapet minst en time.
Pisk 3 dl fløte og ha det over kaken etter du har fjernet kakeformen. Pynt med jordbær, krem, sitronmelisse og noen striper med sjokoladesaus.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Glutenfri Appelsinkake (formkake)
150 g skåldede mandler
3 stk egg
125 g sukker
revet skall og saft av 2 stk appelsin
1 ss friskpresset sitronsaft
60 g potetmel
½ ts bakepulver
Appelsinglasur:
1 dl melis
2 ts appelsinsaft
3 stk egg
125 g sukker
revet skall og saft av 2 stk appelsin
1 ss friskpresset sitronsaft
60 g potetmel
½ ts bakepulver
Appelsinglasur:
1 dl melis
2 ts appelsinsaft
Slik gjør du:
Mal mandlene.
Pisk eggedosis av egg og sukker og vend inn saft av appelsin og sitron.
Bland mandler, potetmel og bakepulver og vend det i eggedosisen.
Fyll røren i godt smurt form med bakepapir i bunnen.
Stek kaken nederst i ovnen på 175°C i ca. 40 minutter.
Avkjøl kaken på rist.
Rør melis med appelsinsaft og smør glasuren over den avkjølte kaken. Dryss evt. Litt revet appelsinskall over glasuren før den stivner.
Pisk eggedosis av egg og sukker og vend inn saft av appelsin og sitron.
Bland mandler, potetmel og bakepulver og vend det i eggedosisen.
Fyll røren i godt smurt form med bakepapir i bunnen.
Stek kaken nederst i ovnen på 175°C i ca. 40 minutter.
Avkjøl kaken på rist.
Rør melis med appelsinsaft og smør glasuren over den avkjølte kaken. Dryss evt. Litt revet appelsinskall over glasuren før den stivner.
Glutenfri Banankake (liten springform)
2 egg
2 kopper farin
1 kopp smeltet smør
2 stk bananer, mosede
3,5 kopper mel (Toro Fin brød- og kakemiks eller semper
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 ts natron
8 ss melk (evnt. Soyamelk)
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland mel, bakepulver, natron og vaniljesukker.
Bland melken med smeltet smør.
Ha i melkeblandingen og mel blandingen vekselsvis i eggedosisen.
Smør formen, ha deigen oppi og stekes på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 45 minutter.
Pyntes med siktet melis og evnt. Skiva banan når kaken er kald.